Festen for korset opphøyelse – en av de “glemte” festene

1409-podwyzszenie_1Torsdag 14.september er Festen for korsets opphøyelse. Det er kveldsmesse kl 19.00.

Vi er vant å feire Kristi fødsel, påske og pinse. Og et par andre festdager som er “obligatoriske”, som  Kristi himmelfarts dag, Epifani (6. januar), eller Festen for Kristi legeme og blod. Men det finnes også andre festdager og helgendager i kirkekalenderen som for våre forfedre var en selvfølge, men som i dag er litt glemt. En av disse er festen for Korsets opphøyelse. les mer

Det er flere festdager, høytider , minnedager  og helgendager som vi kan sette på vår egen kalender. I dagene som kommer i september er det verdt å huske 21. september – festen for apostelen Matteus og 30. september – festen for erkeenglene Mikael, Gabriel og Rafael.