Etterskole

etterskole1Etterskole er et tilbud for de som går i 8-10 klasse på St. Paul skole. Det er hver mandag i Krypten som ligger under kirken, og er åpent fra 14:15 til 18:00. Her tilbyr vi leksehjelp, et sted for ungdommer å henge, dans, musikk, og på slutten et varmt måltid. Vi er flere ledere som er med ungdommene underveis, og dette stortrives vi med. Ungdomme får komme og gå litt som de vil, men vi syns det er bra å ha et tilbud der vi kan være sammen som en menighet og bygge et godt felleskap.

Ledere passer på at ting skal gå som det skal, og alle er med på aktivitetene som blir gjort. Ungdommene hjelper hverandre med lekser, og lederne tilbyr også hjelp. Vi kjøper og lager middag sammen. Før hver måltid, har vi en liten bønn.

Det er et sted ungdommene er velkommen og kan være seg selv.

 

etterskole2Jeg heter Alexander Grande og er elev i 10. klasse på St. Paul Skole. Jeg er 15 år gammel og er litt aktiv i kirken. Hver mandag går jeg på etterskole for å gjøre lekser og spise mat. Det er et arrangement for 8.-10. klassinger som trenger et sted å gjøre lekser i et godt miljø med andre ungdommer. Jeg har gått på etterskole siden 9. klasse og er ganske fornøyd. På etterskole får man leksehjelp og vi ender opplegget med et fellesmåltid. Etterskole er et sted du kan møte nye venner og bli kjent med hjelpsomme ledere. Leirsjefen er god til å arrangere eventuelle aktiviteter og god til å lage mat. Vi spiser alt fra pizza til pølser.
Forrige gang vi var på etterskole gjorde jeg lekser, det var god musikk i bakgrunnen. Det var ca. 30 personer der, det er kom-og-gå-opplegg, altså folk kunne gå når de ville. Det er et arrangement som er veldig bra for ungdommer, at de har et sted å være etter skolen. Den gangen spiste vi pizza, det var ikke kjempemye, men det var kjempegodt! Lederne lovet å servere mer mat neste gang, for den gangen kom det flere personer enn det var beregnet i forhold til maten. Men i helheten er det ganske gøy å få gjort leksene i et godt miljø med god musikk, uten distraksjoner og med god mat.

Skrevet av Alexander Grande, elev ved St. Paul Skole i 2011.