Tamilsk gruppe

 
Tamilsk gruppe

Leder: Edwin Amalraj Emmanuel

tel: 96872739

epost: edwin_amal@outlook.com

Nestleder: Steek R. Emilianus

tel.:40965473

epost: steakra28@gmail.com

Sekretær: Thomas Aquinas Aloysius

tel: 91668547

epost: thomas.aloysius@uib.no

Kasserer: Constantine Amirthanathan

tel: 91767732

epost: amirth_con@hotmail.com

Tamilsk katolske ungdom: 

Leder: Kathleen Richarius Manuel

mobil 91994906

epost: kathleenrm@hotmail.com

Nettside for tamilske katolikker i Bergen (på tamilsk)

Tamiler har vært representert i St. Paul menighet siden begynnelsen av 1970 tallet og har vært en aktiv del av menigheten. Bergen Tamilsk Katolsk gruppe v/St.Paul menighet ble formelt etablert i 1988/89 etter at tamilene hadde fått egen prest: Iruthayanathan Pethuruppillai.

I St.Paul menighet er det ca 350 tamiler født på Sri Lanka. Omtrent like er mange født i Norge. Messe på tamil feires hver mandag, og hver fjerde søndag i måned og ved andre spesielle anledninger, som jul og påske.

Aktiviteter:

Tamilene har etablert egen barnegruppe, ungdomsgruppe, ministrantlag og bønnegruppe som tar seg av bønner før og under messen, hjemme rosenkrans i mai hvert år og korsvei i fastetiden. 1. søndag i måneden er det katekese på tamilsk, i tillegg til katekese på norsk.

Tamilsk sangkor har ansvar for alle gudstjenester i kirken på tamilsk og ved andre anledninger, som f.eks. Corpus Christi prosesjonen. Sangkoret har regelmessig øvelser en gang i måneden. I adventstiden og i fastetiden organiseres retrett, ofte med en prest fra utlandet.

I løpet av året er det også familiesamlinger og aktiviteter for barn og ungdom. Siden 1989 arrangeres den årlige «CHRISTMAS CAROL» synging og man besøker nesten alle tamilske hjem. Pengene som blir samlet inn, blir brukt til barn som trenger hjelp og støtte på Sri Lanka. Prosjektet er koordinert av OMI (Oblatfedrene) Jaffna Province. Karitativt arbeid er et hovedmål for tamilene og bidrag fra medlemmene blir brukt til fornuftige formål.

Ansvarlig prest for tamil sjelesorg v/St.Paul menighet er overordnede ansvarlig for alle tiltak og prosjekter.

Tamilene feirer spesielt: Den hellige Antonius Fest 3. juni. Marias opptagelse i himmelen den 15. august.