1. Kommunion

Påmelding til førstekommunion 2023-2024 for barn f. 2015 (3.klasse)

https://forms.gle/ArzGx4enjJ2nH4o97

 

Påmeldingen er stengt. Ta kontakt på tlf eller epost.

Informasjonen under gjelder undervisningen i Bergen: 

ET PERSONLIG MØTE MED JESUS

Forberedelse til å motta
den første Hellige Kommunion

St. Paul menighet inviterer deg til å bli med på forberedelsene så du kan ta imot Jesus i den Hellige Kommunion 27-28. april 2024

Forberedelsestiden vil ta ett år, der vi vil bli bedre kjent med både Jesus, Kirken og hverandre. Alle barn som er født i 2015 (eller eldre) er inviterte til å delta i forberedelsene til deres første Hellige Kommunion og første skriftemål.

Om undervisningen

I St Paul menighet har vi «Gode Hyrde» -katekese for barn i alle aldre, fra 3 år og til konfirmasjonsalder. Vi ønsker deg som forelder velkommen til å melde på ditt barn til gruppe for 1-3 klasse, der ditt barn får forberedelse til å motta første skriftemål og første kommunion.

Den Gode Hyrde»-katekese er en katekese som er bygget på Maria Montessoris pedagogiske metode. I denne katekesen får barna nærme seg troens mysterier i sitt eget tempo. De får presentert emner fra Bibelen og liturgien ved hjelp av materiell som er spesielt tilrettelagt for deres aldersgruppe. Barna får så velge å arbeide videre med materiellet og innholdet på forskjellige måter. Denne katekesens mål er å hjelpe barna til selv å komme nærmere Gud. Bønnen har en sentral plass i det rommet der denne katekesen foregår, atriet. I løpet av dette året med samlinger hver uke eller annenhver uke vil barna få en grundig og flott forberedelse til sitt første skriftemål og til sin første hellige kommunion. Mot slutten av året vil de få sin egen Bibelen og en rosenkrans på kommunionsdagen.

Valg av dag og klokkeslett

Prioriter ved å skrive 1 og 2 i rutene på skjemaet for førstevalg og andrevalg.

Det er best for barna å møtes regelmessig og ganske ofte. Alle gruppene møtes derfor omtrent annenhver uke.

Informasjon om hvilken gruppe barnet får plass på og datoer for kommende katekeseår, vil bli sendt på epost etter sommerferien. Dere får altså ikke en automatisk melding straks dere melder på.

Undervisningssted: Alle grupper har undervisning på Marias Minde, nylandveien 31.
Om dere ikke kommer med bil, er det bra med busstilbud ut dit. Buss nr 12 og 19 går ofte, fra f.eks Festplassen. Dere går av på stoppestedet «Eikeviken». Derfra er det 5 min å gå til Marias Minde.

Informasjonsmøte med påmelding

Det blir obligatorisk informasjonsmøte for barna og foreldre lørdag 10. juni kl 12 i kapellet på Marias Minde. (Starter med kort katekesemesse kl 12, deretter informasjon for barna og foreldre sammen).

 Der får dere vite mer om hva førstekommunion er for noe og hva det innebærer å melde seg til forberedelsene. Dere kan få svar på det dere lurer på og levere påmeldingsskjemaet der.

 Etter informasjonsmøtet vil det også være mulig å melde seg på digitalt på www.bergen.katolsk.no, under katekese/kurs – 1. kommunion. Du vil ikke få en tilbakemelding med en gang du melder deg på, men rundt skolestart vil du motta epost med mer informasjon og undervisningsplan med datoer. Påmeldingsfrist: 20. juni.

Har dere flere barn (ulike aldre) som dere ønsker skal få plass i en katekesegruppe? Vi vil prøve å gjøre det mest mulig praktisk for dere å la alle barna deres delta i en gruppe, gjerne sammen eller samtidig. Her er oversikten over gruppene vi vil prøve å tilby på samme sted:

3-6år: lørdag kl 09.45 – 11.45 og 12.45-14.45

1-3 kl: tirsdag kl 17-19.30, lørdag kl 10 – 12.30 og 12-14.30 og søndag kl 10-13.

4-7 kl: lørdag kl 12-14.30

 

For påmelding til disse andre aldersgruppene, før opp navn og fødselsdato på det samme påmeldingsskjemaet som til førstekommunion, eller benytt digitale skjemaer på menighetens nettside.

 

 

Undervisning for foreldre og undervisningshjelp av foreldre:

Som en del av forberedelsene vil vi også gi noe undervisning til alle dere foreldre mens barna har sin undervisning. Dersom noen foreldre ønsker å hjelpe til på en av gruppene, er det fint om dere kan skrive det på påmeldingsskjemaet. Vi arrangerer også kurs over noen få helger i løpet av året for foreldre/voksne som vil hjelpe til med «Den Gode Hyrde»-katekese. Hvis du er interessert i det, kan du krysse av for dette på skjemaet. Forberedelse til førstekommunion involverer også hele familien. Vi vil derfor inviterer til flere kjekke familiesamlinger i løpet av året.

 

Messedeltagelse er en viktig del av førstekommunionsforberedelsen. Vi har alltid korte messer med barna i undervisningstiden, og disse håper vi at også dere foreldre vil delta på sammen med oss.  Men det er også viktig at barna lærer å delta i søndagsmessene. Vi både oppfordrer og forventer at dere foreldre vil delta regelmessig i menighetens søndagsmesser sammen med barna. Barna vil få et eget messekort som de samler stempel i til premier når de er på messen.

Dåpsattest: Dersom barnet ditt ikke er døpt i St. Paul kirke, må du levere en kopi av dåpsattesten så snart det er mulig.

 

Betaling: Katekeseavgiften er Kr. 350. Det dekker undervisningsmateriell og Bibelen og rosenkrans som barna vil få mot slutten av året. Av disse går 50 kr til medlemsskap i NUK, noe som gir økt støtte til menighetens katekese og barna får også rimeligere NUK-leirer og barnebladet Arken gratis tilsendt.

Avgiften betales til konto: 3624 27 59553 ved påmelding. Merk giroen med ”1. kommunion” og BARNETS FULLE NAVN.

 

Er det noe du lurer på, kontakt katekesekoordinator for førstekommunionsundervisningen Reidun Jofrid Kleppestrand, Reidun.jofrid.kleppestrand@katolsk.no  eller katekese.bergen@katolsk.no  eller på tlf. 55 21 59 56 (408 85 489)

Vi ønsker dere og deres barn hjertelig velkommen!

Påmelding til førstekommunion 2023-2025 for barn f. 2015 i Sogn og Fjordane:

Vi inviterer alle barn født i 2016 til to års forberedelse til sin første Hellige Kommunion og første skriftemål. Dere kan velge om dere vil ha undervisningen på polsk eller på norsk.

P. Zygmunt har ansvaret for undervisningen på polsk. De som ønsker det, må kontakte ham for å få vite mer om tidspunkt og opplegg og melde seg på direkte til ham, i tillegg til at dere gjerne kan registrere på lenken under. Tlf. 400 36342, katolicysognfjordane@gmail.com.

De som ønsker undervisning på norsk, MÅ melde seg på gjennom denne lenken: 

https://forms.gle/LPNjyiK3aDbbANNL9

 

Er det noe du lurer på, kontakt katekesekoordinator for førstekommunionsundervisningen Reidun Jofrid Kleppestrand, katekese.bergen@katolsk.no eller på tlf. 55 21 59 56

Vi ønsker deres barn hjertelig velkommen!