1. Kommunion

Påmelding til førstekommunion 2022-2023 for barn f. 2014 (3.klasse)

https://forms.gle/woBXaib9u7RQFD8A9

 

Informasjonen under gjelder undervisningen i Bergen: 

ET PERSONLIG MØTE MED JESUS

Forberedelse til å motta
den første Hellige Kommunion

St. Paul menighet inviterer deg til å bli med på forberedelsene så du kan ta imot Jesus i den Hellige Kommunion 29-30. april 2023

Forberedelsestiden vil ta ett år, der vi vil bli bedre kjent med både Jesus, Kirken og hverandre. Alle barn som er født i 2014 er inviterte til å delta i forberedelsene til deres første Hellige Kommunion og første skriftemål.

Om undervisningen

I St Paul menighet har vi «Gode Hyrde» -katekese for barn i alle aldre, fra 3 år og til konfirmasjonsalder. Vi ønsker deg som forelder velkommen til å melde på ditt barn til gruppe for 1-3 klasse, der ditt barn får forberedelse til å motta første skriftemål og første kommunion.

Den Gode Hyrde»-katekese er en katekese som er bygget på Maria Montessoris pedagogiske metode. I denne katekesen får barna nærme seg troens mysterier i sitt eget tempo. De får presentert emner fra Bibelen og liturgien ved hjelp av materiell som er spesielt tilrettelagt for deres aldersgruppe. Barna får så velge å arbeide videre med materiellet og innholdet på forskjellige måter. Denne katekesens mål er å hjelpe barna til selv å komme nærmere Gud. Bønnen har en sentral plass i det rommet der denne katekesen foregår, atriet. I løpet av dette året med samlinger hver uke eller annenhver uke vil barna få en grundig og flott forberedelse til sitt første skriftemål og til sin første hellige kommunion. Mot slutten av året vil de få sin egen Bibelen og en rosenkrans på kommunionsdagen.

 Valg av dag og klokkeslett

Prioriter ved å skrive 1 og 2 i rutene på skjemaet for førstevalg og andrevalg.

Valg om hvor ofte man møter

Det er best for barna å møtes regelmessig og ganske ofte. De fleste møter annenhver uke, men vi vil også prøve å få til grupper som kan møtes ukentlig, uavhengig av dag. Kryss av for hva dere ønsker, så skal vi se hva vi får til.

Informasjon om hvilken gruppe barnet får plass på og datoer for kommende katekeseår, vil bli sendt på epost etter sommerferien. Dere får altså ikke en automatisk melding straks dere melder på.

Undervisningssted: Alle grupper har undervisning på Marias Minde, nylandveien 31.
Om dere ikke kommer med bil, er det bra med busstilbud ut dit. Buss nr 12 og 19 går ofte, fra f.eks Festplassen. Dere går av på stoppestedet «Eikeviken». Derfra er det 5 min å gå til Marias Minde.

Påmelding: Vi foretrekker at dere melder barna på digitalt, gjennom lenken øverst.

Men dere kan også fylle ut et påmeldingsskjema for hånd, og levere på åpen dag (se under) eller sende/levere til menighetskontoret.

 

Har dere flere barn (ulike aldre) som dere ønsker skal få plass i en katekesegruppe? Vi vil prøve å gjøre det mest mulig praktisk for dere å la alle barna deres delta i en gruppe, gjerne sammen eller samtidig. Her er oversikten over gruppene vi vil prøve å tilby på samme sted:

3-6år: lørdag kl 09.45 – 11.45

3-6år: lørdag kl 12.45-14.45

1-3 kl: tirsdag kl 17-19

1-3 kl: lørdag kl 10 – 12.30

1-3 kl: lørdag kl 12-14.30

4-7 kl: lørdag kl 12-14.30

1-3 kl: søndag kl 11-12.30

 

 Undervisning for foreldre, og undervisningshjelp av foreldre:

Dersom noen foreldre ønsker å hjelpe til på en av gruppene, er det fint om dere kan skrive det på påmeldingsskjemaet. Vi arrangerer også kurs over noen få helger i løpet av året for foreldre/voksne som vil hjelpe til med «Den Gode Hyrde»-katekese. Hvis du er interessert i dette eller å delta på undervisning for foreldre mens barna har katekese, kan du krysse av for dette på skjemaet.

 

Messedeltagelse er en viktig del av førstekommunionsforberedelsen. Vi har alltid korte messer med barna i undervisningstiden. Men det er også viktig at de lærer å delta i søndagsmessene. Vi oppfordrer dere foreldre til å delta regelmessig i menighetens søndagsmesser sammen med barna. Barna vil få et eget messekort som de samler stempel i til premier når de er på messen.

Dåpsattest: Dersom barnet ditt ikke er døpt i St. Paul kirke, må du levere en kopi av dåpsattesten så snart det er mulig.

 

Betaling: Katekeseavgiften er Kr. 350. Det dekker undervisningsmateriell og Bibelen og rosenkrans som barna vil få mot slutten av året. 50kr av katekesekontingenten går til medlemskap i NUK (Norges Unge Katolikker). Medlemsskapet innebærer at deres barn vil få gratis barnebladet Arken i posten, og at barnet vil få rimeligere deltagelse på evt leirer. Avgiften betales til konto: 3624 27 59553 ved påmelding. Merk giroen med ”1. kommunion” og BARNETS FULLE NAVN.

 

Påmelding til førstekommunion 2022-2024 for barn f. 2015 i Sogn og Fjordane:

Vi inviterer alle barn født i 2015 til to års forberedelse til sin første Hellige Kommunion og første skriftemål. Dere kan velge om dere vil ha undervisningen på polsk eller på norsk.

P. Zygmunt har ansvaret for undervisningen på polsk. De som ønsker det, må kontakte ham for å få vite mer om tidspunkt og opplegg og melde seg på direkte til ham, i tillegg til at dere gjerne kan registrere på lenken under. Tlf. 400 36342, katolicysognfjordane@gmail.com. De som ønsker undervisning på norsk, MÅ melde seg på gjennom denne lenken: 

https://forms.gle/P36UT3yj7sd8tvKt6

 

Er det noe du lurer på, kontakt katekesekoordinator for førstekommunionsundervisningen Reidun Jofrid Kleppestrand, katekese.bergen@katolsk.no eller på tlf. 55 21 59 56

Vi ønsker deres barn hjertelig velkommen!