Vietnamesisk gruppe

Leder

Josef Nguyen Hoang Kha

tlf. nr. 957 01 467

E-post: khatranac@gmail.com

Ceciliakoret

Nguyễn văn Mến tlf. 93230556 lylymen@gmail.com

Lovsangsgruppen Augustin

Leder: Do Quynh Giao

Email Giao134@hotmail.com    Mobil Tlf :  95171114

                     

Vietnamesisk gruppe ble etablert i St. Paul menighet i 1976 av de første vietnamesiske båtflyktninger som kom til Bergen etter Vietnamkrigen i 1975. Vi har per 1.oktober 2018 registrert  302 katolikker født i Vietnam. Omtrent like mange født i Norge er tilknyttet denne gruppen.

For å gjøre det lettere å styre, blir vietnamesisk gruppe delte i 3 regioner:

  1. Josef region (de som bor i Fyllingsdalen og Bønes bydel), skytshelgen er St. Josef.
  2. Peter og St. Paul region (de som bor i Fana og Nesttun bydel), skytshelgene er St. Peter og St. Paul.
  3. «Jomfru Marias uplettede unnfangelse» region (de som bor i Olsvik, Loddefjord, Sotra), skytshelgen er «Jomfru Marias uplettede unnfangelse». I tillegg til disse tre regionene er det kjærlighetsgruppe. Gruppen består av menn over 50 år. Skytshelgen er St. Joseph. Videre har man Katolsk Mødre gruppe. Gruppen består av kvinner over 50 år. Skytshelgen er St. Monica. I tillegg har man gruppe for forbedring av ekteskap, Cecilia koret oppkalt etter St. Cecilia og Barne- og ungdoms katekese med den hellige (don) Johannes Bosco som skytshelgen.

Messer på vietnamesisk:

2.søndag i hver måned kl. 13:00 og hver onsdag kl. 19:00 er det messer på vietnamesisk. I tillegg til disse har vi også feiret skytshelgen eller jubileum til gruppene med takksigelse messe på vietnamesisk etter ønsket fra gruppene. Det skjer vanligvis på lørdag. I julen og i påsken er det retrett, vanligvis med inviterte prester fra Roma eller Frankrike.

 Tre viktige feiringer/datoer

  1. Vietnamesisk martyrer, skytshelgene til vietnamesisk gruppe – minnedag 24.november – feires på en lørdag i november med takksigelsesmesse etterfulgt av mat og underholdning i krypten.
  2. Mariasdag: Mariasdag på Marias Minde på en lørdag i mai. Da går man i prosesjon, feirer messe på norsk og vietnamesisk. Etter messen er det servering av mat hvis det er fint vær.
  3. Vietnamesisk nyttår, en lørdag i januar eller februar – takksigelse messe kl. 13:00 med etterfølgende fest med mat og underholdning i gymsalen på St. Paul skole.