Katolsk forum

Hva er Katolsk Forum?

Et samtaleforum om Kirke, kultur og samfunn. Ulike typer foredragsholdere blir invitert til å innlede til samtale. Vi ønsker stor variasjon i tema, og håper dette gjenspeiler seg i høstens program. Møtene finner sted på St. Paul skole, i personalrommet i 2 etg. kl. 19.45.

Neste foredrag: 17. desember

Sanger og tekster ved krybben

Eyvind Skeie, salmedikter, forfatter og prest

Eyvind Skeie har mange salmer både i Den katolske salmebok og i Norsk salmebok. 17. desember kommer han til Katolsk Forum for deler sanger, salmer og tekster knyttet til julens mysterium.

-Inkarnasjon er selve grunnmotivet i kristendommen, sier Eyvind Skeie. -Det er begrep som omfatter både gudsbildet og vårt syn på mennesket. Vi blir aldri ferdig med å grunne over dette mysteriet og nærme oss det på forskjellige måter, i prosa og poesi, refleksjon og tilbedelse. Jeg gleder meg til å dele noen av de motiver jeg selv har funnet viktige, både i mitt eget gudsliv og som uttrykk for felles kristen tro. De siste 15 årene har jeg tilbrakt mye tid i Egypt, hos venner i den koptiske kristenheten. Der har jeg  fått møte inkarnasjonstanken i dens østlige form. Jeg har nok skrevet over 100 salmetekster knyttet til advent, jul og nyttår. Noen av disse vil jeg gjerne dele! Det blir fint å få komme til hjembyen og møte dere som hører til i Katolsk Forum. Jeg kommer med respekt for våre tradisjoner og glede over felles tro!

Flere kommende foredrag

21. januar
Besøk til middelalderklostere i fastetiden
Alf Tore Hommedal

18. februar
Bioteknologiloven: Katolsk syn og endringsforslag
Maria Fongen

17. mars
Fransiskanske impulser til økologisk omvendelsde
p. Hallvard Thomas Hole

21. april
info kommer

Spørsmål om programmet kan rettes til Erik Andvikerik.andvik@nla.no