Pavens mann i Bergen

Det er tittelen på et intervju med vår sogneprest Dom Alois publisert i BA på fredag (16. august). Det er i en serie av artikler hvor BA presenterer byens åndelige ledere. Vår sogneprest forteller om sin vei fra Misvær til Klosterneuburg og til Bergen og om sine gleder og bekymringer knyttet til menigheten, kirken og verden. Det er «luksusproblem» å møte overfylt kirkerom hver søndag i St. Paul kirke, men den også må løses. Dom Alois forteller også om sitt siste møte med pave Johannes Paul II «som gjorde voldsomt inntrykk».

Hans hjertesak er selvsagt «Kirken og evangeliet», av verdslige utfordringer setter han klima og fred på toppen, og hvilken egenskap setter han størst pris på?  – «Trofasthet. At folk står ved sitt ord, og man gjør det man sier». Og på spørsmålet «Hva er ditt viktigste budskap?» svarer Dom Alois: «At Jesus Kristus, Guds sønn er vår frelser. Det jeg lever og ånder jeg for.» (Artikkelen finnes i papirutgave av 16.08. og i nettutgave for abonnenter