JULEMARKED – første gang og stor suksess!

Det er første gang at St. Paul menighet arrangerer et julemarked med bodene ute mellom kirken og skolen.  Usikker værmelding var ikke til hinder og vi var heldige med været, med sol og lite nedbør.

Flere partytelt ble satt opp, to bål ga både varme og lys. Det var mange boder med et stort utvalg av varer laget av menighetsmedlemmer eller grupper – det var strikkevarer, julekort, lys og økologiske juledekorasjoner; bøker, ikoner, menighetskalender for 2020, syltetøy, marmelade og saft, for å nevne noe. Bergen Unge Katolikker solgte vafler og fint dekorerte pepperkaker og Marialegionen sammen med Mor Teresa søstrene hadde et verksted for barn i Krypten – hvor de laget enda flere juledekorasjoner til stor glede for de små og deres foreldre. Man kunne selvfølgelig kjøpe mat både ute og inne. Polske spesialiteter, samt et enormt utvalg av smakfulle kaker fra mange land var tilgjengelige ute, mens filippinske og tamilske varmretter og vietnamesiske vårruller ble solgt fra Pauline,

Et høydepunkt for barna var besøk av en verdenskjent biskop fra Myra! Han snakket med barna med biskoppelig autoritet og nødvendig godt humør, delte lørdagsgodt til stor begeistring og besøkte også Adventsaksjon-gjengen som skulle overnatte på skolen. Vi kan bare håpe at den hellige Nikolas besøker oss også neste år!

Man kunne synge sammen i kirken, både julesanger og julesalmer og vår kantor Amund ledet en forsamling av nesten 70 syngende sjeler. Mot slutten av markedet fikk vi også en glimrende trompetduo som spilte fra balkongen i St. Paul skole til stor begeistring for forsamlingen og sognepresten.

St. Paul menighet imponerte med iver, stor innsats og samarbeidsånd!  Som alltid. Her ønsker vi å takke alle grupper og personer som bidro til markedet og først og fremst  komiteen med Pål, Thu og Chau-Son – som stod for organisering og koordinering.

Inntekten fra markedet går til oppussing av kirken og til Adventsaksjonen. Vi må vente over helgen til pengene er talt opp, men uansett hvor mye som ble samlet inn var dette et trivelig førjulsarrangement som forhåpentligvis blir til en tradisjon.

Syltetøy, saft og kaker..
Flotte juledekorasjoner, faktisk laget av dorullkjerner!
Gjenbruk av lys
Caritas strikkeklubb solgte mange fine ting
Amund leder julesangen
Eirik Sukke spilte trekkspill og piano til sangen
Mange fylte kirken med sang
Hyggelig besøk fra Myra
St. Nikolas snakket til de som var i Krypten
Litt førjulsgodter hadde han også med
Juleverksted
Produksjon av julepynt
Kristine Klubben og Jan Fredrik Christiansen spilte trompetstykker
En liten haglskur på slutten gjorde at teltet kom til nytte