Alle messer avlyses

Kjære troende!

Det er oppstått en situasjon som er vanskelig å takle i forbindelse med covid 19-viruset – det såkalte coronaviruset. Onsdag den 11. slo Verdens helseorganisasjon (WHO) fast at det nå dreier seg om en pandemi, og i Norge har det vært en meget rask økning av mennesker som har blitt smittet. For mennesker som sliter med andre sykdommer i tillegg og for mange eldre, kan dette virus være meget farlig. Fra helsemyndighetene er vi oppfordret til dugnad, slik at færrest mulig blir smittet.

For oss som katolikker er det å begrense eller hindre korona-smitte å utvise nestekjærlighet i praksis (se uttalelse fra biskopen på katolsk.no). Derfor har biskopen opphevet den allmenne messeplikten for de troende inntil videre.

Biskopen har innført følgende påbud som gjelder alle menigheter i Oslo katolskebispedømme:

Alle messer i OKB avslyses fra og med i dag, torsdag den 12. mars; det gjelder både søndagsmesser og hverdagsmesser og gjelder til nærmere beskjed blir kunngjort.

Alle korsveisandakter, tilbedelser, rosenkransandakter innstilles i samme tidsrom som nevnt ovenfor.

De troende oppfordres til å markere søndagen hjemme gjennom lesning av dagens tekster, bønn og åndelig kommunion.

All katekese innstilles umiddelbart, uansett antall deltagere. Menighetsretretten 13. – 15. mars avlyses. Det gjør også konfirmantleiren den 20. til 22. mars.

All annen kirkelig aktivitet utenom messene innstilles: ingen korøvelser, foredrag, retretter eller lignende skal gjennomføres.

Alle utenlandsreiser for ansatte og prester i OKB innstilles.

Kirkene vil være åpne i messetidene slik at de troende kan komme inn for å be. Det vil også da være mulighet for å få kontakt med en prest.

Dersom en ønsker skriftemål eller sykesalving, må en kontakte vakthavende prest: Tfl. 55 21 59 50

Sognepresten

Alois Brodersen Can.reg