Dagens Paulus 24. januar

Begynn gjerne med en kort bønn, f.eks. «Herre, gi oss visdoms og forstands Ånd, råds og styrkes Ånd, kunnskaps og fromhets Ånd, fyll oss med gudsfrykts Ånd.»

Les teksten langsomt en gang og les så tekstene, en setning om gangen og tenk over hva den vil si deg. Hva mente Paulus da han skrev det? Skriver Paulus kanskje til meg i dag? Hva vil han i så fall si meg? Bibelens ord er Guds ord til oss. De er ikke bare ord, de er levende ord, fra Gud til oss. Vi kan ikke lese disse ord uten å møte Guds Ånd, som vil påvirke oss. La oss utsette oss for denne påvirkningen av Den Hellige Ånd.

Paulus 1. brev til Timoteus 2, 1- 4

Jeg formaner dere framfor alt til å bære fram bønn og påkallelse, forbønn og takk for alle mennesker. Be for konger og alle i ledende stillinger, så vi kan leve et stille og fredelig liv med gudsfrykt og verdighet i alt. Dette er godt og noe Gud, vår frelser, gleder seg over, han som vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne.

Vi minner om at i høymessen i dag (søndag 24. januar) feires apostelen Paulus’ omvendelse. Messen som vanlig overføres på vår hjemmeside og vil også kunne høres kl 11 på St Rita radio.