Oppussing

I lang tid har St. Paul Kirke vært innpakket i stillaser og plast. Det var nødvendig å reparere ytterveggene og tårnet, fordi det var tegn på at veggene tok inn vann, når det regnet (og det gjør det jo i Bergen). Det hele skulle ha vært ferdig for lengst, men mens de jobbet, ble det klart at skadene på murpussen var langt mer omfattende enn man hadde trodd. Mye av pussen måtte bankes ned og så måtte man i møysommelig håndarbeid, gjenskape fasadens steinmønster. Dette krevde mange ekstra arbeidstimer. Så oppdaget man, da man skulle montere nye takrenner, at oversyllen var helt råtten og der var ikke noe treverk som man kunne feste takrennene i. Da måtte man undersøke under taket, og fant omfattende råteskader pga. vanninntrengning gjennom lang tid. Da måtte de sette opp et tak over taket og fjerne takpannene for å se skadeomfanget, og det var stort. Nå har de erstattet det råtne treverket og dekket soustaket med tykk tjærepapp og lekter for lufting og så kommer til sist nye glaserte takpanner. Da vil vi ha et tak som holder i minst 50, kanskje 80 år.

Alle disse ekstra arbeidene kommer naturligvis forbundet med ekstra kostnader. I utgangspunktet skulle dette ha kostet litt over 4 millioner kroner og menigheten skulle dekke to av dem. Nå ser det ut til at totalsummen blir på over 9 millioner. Vi vet ikke hvor mye menigheten vil måtte ta av ekstraregningen. Men dette var absolutt nødvendige arbeider. Og det er godt at kirketaket og veggene nå er vanntette.

Vi er blitt lovet at arbeidene skal være avsluttet i midten av desember og stillasene tatt ned i god tid før Jul.

Jeg håper dere vil finne muligheter til å støtte om menigheten økonomisk i den tilstundende juletid, slik at vi kan klare å betale ned noe av utgiftene.

Gud velsigne dere,

Deres sogneprest Dom Alois


Kontonummer for gaver til oppussing: 3624.34.83098

Vi har også Vipps nr 111576

Vi benytter også muligheten til å minne om fastgivertjeneste: https://bergen.katolsk.no/?page_id=1578
Kontonummeret på avtalen kan også benyttes til enkeltgaver, dette kan gi skattefradrag om du gir over 500,-. Husk da å merke med St Paul menighet og hvis du ønsker skattefradrag for gaven må du oppgi personnummer.