Pilegrimstur til Israel

Tur Israel mai 2016 790I Barmhjertighetsåret var flere grupper fra menigheten på pilegrimstur. Tamiler og ungdommer reiste til Polen, mens den filippinske gruppen til Israel. Her er noen av inntrykkene fra turen Det hellige land:

Turen har gitt oss pilegrimer bedre forståelse og kunnskap om bibelhistorien. Vi har blitt kjent med de bibelske hellige stedene, og turen har forsterket vår kristne tro. Opplevelsen var veldig spesiell. Vi hadde messe hver dag med 3 prester. Vi fikk vandre i Galilea med den utrolige, vidunderlige naturen og panoramautsikt. Det var god mat og en opplevelse å bade i Dødehavet. Vi fornyet våre dåpsløfter ved Jordanelven. Vi besøkte Galileasjøen/ Genesaretsjøen og Betlehem der Jesus ble født. Det var veldig imponerende.

På denne pilegrimsturen fikk vi tid til å reflektere, be og bli mer knyttet til Jesu liv. Vi fikk sterke inntrykk av å gå i Jesu fotspor i det Hellige landet og ved å være med i prosesjon langs Korsveien til Golgata for å minne oss om Jesu lidelse… Vi pilegrimer har opplevd å bøye oss ned og kysse stjernen som markerer det tradisjonelle stedet hvor Jesu kors var satt. Vi opplevde det unike, fascinerende Israel. Jerusalem er en Hellig by både for kristne, jøder og muslimer. En interessant by å besøke. Vi opplevde det trygt å reise i Israel, vi reiste sammen med en kristen palestinsk turguide som hele tiden hadde ansvar for sikkerheten til gruppen.

Vi takker Fr. Johan Dumandan for en vel organisert pilegrimstur med et veldig bra opplegg. Det var utrolig lærerikt og inspirerende med mange fine, minnerike opplevelser. En hjertelig takk også til Fr. Ronniel Babano fra Roma og Fr. Zaldy Antonio Abong fra Tyskland. Vi følte oss veldig privilegerte som hadde tre kunnskapsrike og hjelpsomme prester med oss på denne turen med 15 pilegrimer i Det hellige land.

Tur Israel mai 2016 032Tur Israel mai 2016 815Tur Israel mai 2016 1109