La oss da med bøyet hode ære dette sakrament!

uten navnsÅ feire Kristilegemes fest betyr å vise vår tro, å vise vår ydmykhet foran Troens Mysterium, å underkaste vår rasjonalitet og fornuft. “Festen for Kristi legeme og blod gir oss anledning til å gå dypere inn i vår tro og vår kjærlighet til Eukaristien” (pave Benedikt XVI)

Festen for Kristi legeme og blod ble innstiftet, først i 1264 i Liége i Belgia for å feire Kristi nærvær i Eukaristien. Festen feires med messe og prosesjoner med det Alle helligste sakrament. Vi går ut med Jesus fra kirkebygningen til byens gater for å utvide feiring av eukaristien, for å tilbe Ham. Under prosesjonen leses Evangeliet ved fire altere som symboliserer fire verdens sider. Ved hvert alter synger vi Tantum Ergo Sacramentum :

La oss da med bøyet hode ære dette sakrament! Vike skal den gamle pakten for det nye testament. La da troen være støtte, der hvor tanken ei er kjent. Far og Sønn med lov vi hylder, ærer dem med fryd og tro. Hell og heder, signing, glede, alt som kan av hjertet gro. Samme lov og pris til Ånden, som går ut fra disse to. Amen.

Kristilegemes fest er en folkefest! Vi er sammen med millioner av kristne over hele verden og Jesus er med oss. I Bergens gater. Vi er glade og vi ønsker å dele vår glede med andre i vår by.

La oss gå alle sammen fra St. Paul kirke og Johanneskirken til Festplassen den 18. juni!

Her er bilder fra prosesjonen i 2010 – for første gang fra Johanneskirken til Festplassen

DSC00392DSC01387

ca 1950

ca 1950

ca 1950

ca 1950