Etter årets prosesjon

20170618_140339aÅrets feiring av festen for Kristi legeme og blod var en viktig og verdig markering. Først var det eukaristien i Johanneskirken (på norsk) og St. Paul kirke (på polsk), så gikk vi sammen med Jesus i monstrans, i byens gater. Det er viktig å vise at Jesus er ikke «innestengt» i en bygning men er blant folket. Med sang og bønn gikk vi til Muséplass, John Lunds pass, Lille Lungegårdsvannet og Festplassen. I år kunne vi delta i bønn på latin, norsk, engelsk, polsk, spansk og vietnamesisk. Det er tradisjonelt fire alter som symboliserer de fire verdenssider. Ved hvert alter leser man et evangelietekst og ber :

Ved 1.alter For Kirken og hele kristenheten,

Ved 2.alter For folket og hele menneskeheten

Ved 3. alter For jordens frukter og menneskenes arbeid

Ves 4. alter For vår by og alle dens innbyggere.

Prosesjonen kom tilbake til kirken og ble avsluttet med velsignelse og Te Deum.

I vår menighet får forskjellige etniske grupper oppdrag om å bygge altere og bære baldakinen over monstransen og dette gjøres med iver og godt samarbeid mellom gruppene. Dette gjøres av praktiske grunner men de viktigste er at vi tilber Kristus sammen og gjør det i vår by og viser hvor mange vi er og er vi er faktisk fra alle verdens kanter..

Vi takker alle som bidro med det praktiske ved årets prosesjon og alle troende som deltok!

20170618_152841a

20170618_153312aOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA