“Lovsyng Herren, min sjel” – et vellykket vietnamesisk kormøte i Bergen

DSC_5367

Lovsangsgruppen Augustin

Rundt 170 deltakere, både voksne og barn samlet seg i St. Paul menighet sist helg (6.-8. oktober). Følgende kor deltok i arrangementet: Thanh Linh koret fra Kristiansand, Fatima koret fra Haugesund, Fransiskus koret fra Stavanger, lovsangsgruppen Augustin, Cecilia koret og barnekor fra Bergen. Tilstede var også mgr. Huynh Tan Hai Francis Xavier, generalvikar i OKB, sammen med sogneprest i St. Joseph menighet i Haugesund Josef Lam Cong Luong, sogneprest i St. Svithun menighet i Stavanger Dominikus Nguyen Thanh Phu, kapellan i St. Paul menighet i Bergen Bjørn Nguyen Quoc Tao, søstrene av Det Hellige Kors, Nha Trang, i Hønefoss og Bergen, søstrene av Det Hellige Kors, Qui Nhon, i Lillestrøm og en søster fra Roma. Målet var å bygge vennskap og felleskap, støtte hverandre i troen og finne glede ved å synge Guds navn. Dermed var det mange varierte aktiviteter i løpet av helgen, fra bli kjent til morgentrim og felles dugnad; fra sightseeing i Bergen by night og en tur til Fløyen på dagstid. Det var mye korøving sammen og i grupper. St. Paul menighets organist og kantor Amund Dahlen var også tilstede med en sangtime som var både lærerik og morsom. Helgen var hektisk men utrolig gøy, sier deltakere. Hver dag ble det feiret messe og på lørdag var menigheten invitert til en flott og variert konsert. Dette var et vellykket arrangement, godt organisert i samarbeid mellom gruppelederne. Samlingen ga muligheter for videreutvikling av vennskap og fellesskap for vietnamesiske grupper på Sør- og Vestlandet. Både gruppeledere, prester og korister mente at et slikt arrangement har vært savnet og burde organiseres oftere. Vi gratulerer vietnamesisk gruppe i St. Paul menighet og takker for deres innsats som vertskap for denne korsamlingen. (fot.Hoang Van Nguyen)

barrnekor5a

Barnekor

barnover7

Aktiviteter på St.Paul skole

 

DSC_5608

Ceciiakoret

 

kristiansand

Thanh Linh koret fra Kristiansand

haugesundb

Fatima koret fra Haugesund

stavangera

Fransiskus koret fra Stavanger

barnekor1

Barnekoret , Bergen

søstrene

Søstrene av det Hellige Kors Nha Trang og Qui Nhon

øving

Fellessang

DSC_5045

Messe. Inngangsprosesjon. Hovedselebrant p.Josef, fra høyre p.Tao. p. Oskaras, p. Phu, Dom Alois og p.Maricin