Flott konsert med elitekoret fra Harrow og unge organister fra St. Paul


Lørdag 16.desember hadde musikkinteresserte i St. Paul kirke gleden av å ta imot og høre et guttekor fra England Byron Consort. Det var en vel gjennomført konsert, og helt fra første note skapte Byron Consort en høytidelig stemning.

Dette koret er en del av tilbudet til skolegutter på den prestisjefylte Harrow School – en gutteskole etablert av dronning Elisabeth I i 1572. Byron Consort er et elite ensemble med 16 gutter og 4 voksne. De synger regelmessig både i St. Pauls Cathedral, Westminster Abbey og den katolske Westminsterkatedralen, og er ofte på turer utenfor Storbritannia. Denne gang kom de til Norge og utenom Bergen besøker de bl.a. Tromsø, Lillehammer og Fitjar. De har i repertoaret både «gammel» og moderne musikk og på programmet i St. Paul kirke var det bl.a. Tavener, Walton, Vaugh Williams, og norske Ola Gjeilo og Knut Nystedt. Konserten ble avsluttet til stor applaus med den kjente julesangen «Ding dong merrily on high» av Charles Wood.

Konserten besto av tre deler med orgel «intermezzo» ved Tiffany Simon Klubben som spilte tema fra HP Hedwig og Mila Franaszczuk med Egil Hovlands Toccata Nu la oss takke Gud.