Ekstrem korsvei

Mesteparten samlet utenfor kirken før avgang

Mesteparten samlet utenfor kirken før avgang

Etter kveldsmessen fredag 23. mars var det en gjeng på rundt 40 personer som samlet seg utenfor St. Paul kirke for å gå ekstremvarianten av korsveien. Vi vandret gjennom sentrum, nesten ut på enden av Eidsvågneset før vi dreide tilbake igjen og fulgte veier og stier litt mer i høyden tilbake mot Fløyen. Vi skulle egentlig vært en tur opp til Rundemanen også, men der var veien stengt av snøskred. I stedet gikk vi en runde ned fra Fløyen og til Starefossen og opp igjen på Fløyen før vi vandret ned igjen til sentrum og ut på Nordnes før vi  vendte tilbake til kirken. Været var ikke verdens beste, det blåste litt, og det var også en god del regn i løpet av natten. Det var en god del snø og is på veiene, dette førte også til noen ekstra utfordringer siden det var veldig glatt mange steder, og der trakket gikk på snø var det lett å synke med i snøen hvis man bommet litt på der det var trakket fast fra før.

I løpet av vandringen stoppet vi i større og mindre grupper for å lese bønnene og bibeltekstene som hører til korsveiens 14 stasjoner. Første og siste stasjon var ved kirken og ellers fant vi egnede steder med godt nok lys til å lese der i større eller mindre grupper. Vandringen ga god mulighet til å tenke over temaene mellom hver stasjon. En sånn tur på over 30 km om natten er kanskje ikke noe for alle, men for de som har mulighet er det en fin utfordring og en god måte å nærme seg påskens mysterier på en ny måte.

Takk til initiativtakerne, til p. Janusz og p. Tao og andre som har vært med på planlegging og gjennomføring. Ruten var krevende og utfordrende, og den hadde mange lure veivalg som må ha krevd stor lokalkjennskap for å legge ruten.

Her kommer noen bilder fra nattens vandring:

Messen. Ved avslutning av messen fikk korsveivandrerne en egen velsignelse.

Messen. Ved avslutning av messen fikk korsveivandrerne en egen velsignelse.

I starten, vandring langs Christies gate

I starten, vandring langs Christies gate

På vei mot Hellen

På vei mot Hellen

Motbakke med utfordringer..

Motbakke med utfordringer.. Her var det veldig glatt og isete på veien, så mange gikk i grøften i stedet

Stasjon 5  "Simon fra Kyrene hjelper Jesus å bære korset"

Stasjon 5 “Simon fra Kyrene hjelper Jesus å bære korset”

P. Tao leder korsveien. Stasjon 6, "Veronika rekker Jesus svetteduken"

P. Tao leder korsveien. Stasjon 6, “Veronika rekker Jesus svetteduken”

På vei mot Fløyen etter en tur til Starefossen

På vei mot Fløyen etter en tur til Starefossen

Utsikt fra Fløyen

Utsikt fra Fløyen kl ca 3 om natten