Bønn

bønn, filmEn dokumentarfilm om bønn har premiere fredag 29. september. Noe av filmen er tatt opp i St. Paul kirke. Søstrene på Marias Minde er også med i filmen. Nå er filmen ferdig, og skal ha premiere på BIFF på Bergen kino fredag 29. september klokken 19:45 i MB5. Den skal også vises søndag 1. oktober klokken 15.20.
Vi oppfordrer alle til å se filmen sammen med søstrene til helgen.

Her er Bergen Kinos omtale av filmen:
Årets store religionsfilm er signert bergenseren som vant Gullruten med serien “Flukt”. BØNN er en helt spesiell reise inn i troens verden og en hyllest til likheter og mangfold mellom mennesker i bønn. Dokumentaren inneholder opptak filmet i både Jerusalem og India – men først og fremst i forskjellige trossamfunn på Vestlandet – og rekker innom alle verdensreligionene og enda litt til. Ritualene er ikke så ulike som mange liker å tro.

BØNN er en unik og meditativ reise i religioner, men først og fremst er den en utforskning av hvordan mennesker snakker til sin lyttende, allestedsværende Gud. Ved å være tilstede i bønn på steder de fleste av oss ikke har tilgang til, har regissør Lars Petter Gallefoss skapt en universell fortelling om det som ligger til grunn for all religion. Helt uten dialog eller forklaring, mestrer BØNN mantraet om å “Show, don’t tell” – uten at det går på bekostning av dens evne til å være både utfordrende og lærerik.

PRAY – TRAILER from Pandora Film on Vimeo.