Bønn for møtet i Roma

«Etter Angelusbønnen på søndag minnet Den Hellige far om møtet om beskyttelse av mindreårige som finner sted i Vatikanet den 21. til 24. februar:

 «Kjære brødre og søstre, mellom torsdag og lørdag er Vatikanet vertskap for et møte med lederne av alle bispekonferansene om beskyttelse av mindreårige i Kirken. Jeg oppfordrer dere til å be for dette møtet. Jeg forventer et møte preget av et sterkt pastoralt ansvar for en stor utfordring i vår tid».

Bønn om Den Hellige Ånds hjelp i prøvelsens tid

av HE kardinal Anders Arborelius OCD

«Kom Hellige Ånd til din kirke, kom med din rensende ild og befri henne fra synd og ondskap.

Kom med din milde bris og helbred sårene hos alle dem som har blitt utsatt for overgrep og krenkelse. Kom med din salve og helliggjør alle dem som har en tjeneste og et kall for Guds hellige folk.

Kom med din visdom og ditt mot til alle dem som er satt til å finne ut hva som må gjøres for å beskytte de uskyldige.

Kom med din kraft og stormvind og driv bort den ondes fristelser og forsett. Kom med din helliggjørende nåde og hjelp oss alle til å gå helliggjørelsens og kyskhetens vei.

Kom med ditt råd og ditt klarsyn og gi oss angerens og botferdighetens ånd. Ved vår Herre, Jesus Kristus, Guds Sønn som med Faderen og Den Hellige Ånd lever og råder fra evighet til evighet.»

Amen