Vi gratulerer pater Luong med 25 års jubileum!

Lørdag 10. August feiret pater Joseph Lâm Công Lương 25 år jubileum som prest. Han ble presteviet i Oslo den 20. august 1994 og var deretter kapellan i St. Paul menighet i 6 år. Siden vår menighet var hans første menighet ønsket han også å feire sitt jubileum med messe og påfølgende fest i gymsalen i Bergen.  Vi gratulerer pater Joseph Luong med jubileum! Og ønsker “many happy returns” – Xin chúc mừng!

På spørsmål om tjenesten hans i vår menighet sa pater Luong : «St. Paul menighet var min første kjærlighet. Jeg var kapellan og hadde ikke samme ansvar som jeg fikk senere som sogneprest. Jeg kunne «leke» i menigheten! Jeg lærte mye, og jeg husker årene i Bergen som den beste tiden jeg hadde.»

Men det var ikke bare «lek». Pater Luong gjorde veldig mye for hele menigheten og for den vietnamesiske gruppen i St. Paul. Den ble styrket, nye aktiviteter og bevegelser ble etablert – bl. a. en gruppe for eldre herrer, Sta Monica gruppe for mødre og kurs for Styrking og berikelse av Ekteskap og Familie.

Det kan også nevnes at siden 1997 har han ledet et program for nødhjelp for foreldreløse barn og for spedalske i Vietnam.

Han forlot St. Paul menighet i 2000 for å være sogneprest i Larvik og senere i Haugesund.

Flere gjester kom til feiringen i St. Paul lørdag – fra bl. a. fra Haugesund og fra London, med pater Simon Nguyen Duc Thang og pater Joseph Nguyen Huu Tam som konselebrerte i messen sammen med p Luong og med p. Erik. Diakon Le Van Lai fra Stavanger var også tilstede. Etter messen fortsatte man i gymsalen med taler, sang og dans og selvfølgelig vietnamesisk gourmet mat.