Høstleir 2019 på Fredtun

Den 9. oktober dro 25 forventningsfulle ungdommer, sammen med ledere, fem aspiranter og kokker til Fredtun leirsted på Karmøy. Deltagerne var i aldersgruppen 8 klasse til 1 videregående, og et viktig tema og mål for leiren var «Å være sammen». . Det handlet om å kunne samarbeide og løse ulike oppgaver på tvers av klassetrinn.

Vi fikk varierende vær – regn, sol, vind og opphold. Ungdommene koste seg med temafest, den tradisjonelle «rød og blå» leken, stafett, og «høst olympiske leker». Ungdommene deltok i flere konkurranser gjennom hele uken for å vinne en stor premie.

Vi var så heldig å få med oss Pater Grzegorz (Dom Gregor) som feiret to messer med oss. Det var en stor opplevelse å feire messe med utsikt over havet bak alteret. Deltakerne kunne også fryde seg med «Pater prater», altså spørsmål og svar til presten som også til og med var gjestedommer for “Katolske talenter” (en populær konkurranse)!

(Dom Gregor bekrefter for bergen.katolsk at han stortrivdes med menighetens ungdommer på Fredtun og ser frem til å se dem igjen.) Vi avsluttet leiren med gallamiddag og rørende taler. Alle dro hjem den 13. oktober med gode minner. 

Messe med Dom Gregor