Festen for de vietnamesiske martyrer

Lørdag 23. november feiret den vietnamesiske gruppen Festen for den hellige Andreas Dũng-Lạc og 116 ledsagere – de vietnamesiske martyrene som døde under kristenforfølgelser i Vietnam mellom 1625 og 1886. Nesten 130.000 mistet livet for troen.

Messen ble innledet med en prosesjon til kirken og feiret i samsvar med den vietnamesiske tradisjonen.  Pater Phao-Lô Đỗ Thánh Diệu,  en vietnamesisk fransiskaner som studerer i Roma kom til Bergen for anledningen og var hovedselebrant. Dom Alois, Dom Gregor, p. Erik og p. Marcin konselebrerte. De to vietnamesiske korene – Ceciliakoret og Augustin lovsangsgruppen sang under messen og ministrantlaget var godt representert.

Etter messen var det underholdning og servering i Krypten. Bl.a. en dramatisering av martyrenes lidelse og død ble fremført.

Pater Phao sa at han ble rørt ved å kunne se at i Bergen, over 50 år etter at flyktningene kom fra Vietnam, finnes det en så engasjert og livlig gruppe av vietnamesiske troende. De er gode etterfølgere at de vietnamesiske martyrene. De viser hvordan man kan beholde og videreføre både troen i Kristus og eget språk og tradisjon til sine barn og barnebarn. Og samtidig er de en synlig del av St. Paul menighet.

Dramatisering i Krypten

Dramtisering i Krypten
Pater Paolo taler i Krypten