Pilegrimstur til det hellige kors kirke i Fana

Lørdag 12. september gikk turen til det hellige kors kirke i Fana for å feire Korsets Opphøyelse. I år valgte man å gå over Stendafjellet, litt stigning i begynnelsen, men veldig vakkert og rolig rute. Værvarsel for dagen var ikke særlig optimistisk, men mellom Lagunen og Stendafjellet kom solen og vi kunne nytte både utsikten mot Smørås og sensommerfargene i skogen. Pilegrimene bad rosenkrans, korsveiandakt og sang hele veien på norsk, polsk, vietnamesisk og, selvfølgelig, latin. Pater Janusz var med oss hele veien.

Vi var ikke så mange da vi startet fra St. Paul kl 11.00, (ikke så rart siden det samme dag var der tre fermingsmesser i vår menighet), men vi ble flere fra Lagunen og enda flere fra Stend stasjon. Siden nåværende smitteregler tillater bare 50 deltakere, var dessverre noen som fikk ikke plass i kirken. De som meldte seg på forhånd måtte prioriteres.

Den hellige messe i Fana kirken ble feiret av dom Gregor, pater Hai og pater Janusz. Og til slutt fikk vi velsignelse med det hellige kors relikviet. På kirketrappen flere uttrykte et ønske om å komme tilbake neste september og kanskje feire messe i Fana kirken oftere.

Vi takker alle som var med og som bidro til at denne turen kunne gjennomføres og stor takk til menigheten i Fana for at vi kunne bruke kirken.

På Stendafjellet
Bønn og velsignelse før start fra St. Paul
Vandringen starter
På vei opp på Stendafjellet
Målet i sikte
Siste bakke
Velsignelse med relikviet av Det Hellige Kors på slutten av messen