Alle skal være trygge i bønn

Tirsdag 3. november kl 17.30 møtes lederne i St. Paul menighet og Bergen moské for å vise gjensidig respekt og samhold etter at tre personer ble drept i og ved en kirke i Nice torsdag.

Sammen med representanter fra 9 andre tros- og livssynssamfunn skal de gå i tog fra Bergen moské over Nygårdshøyden til St. Paul kirke der det bli appeller ved Dom Alois og flere andre.

“Vi står sammen for å vise avsky over terrorangrepene som har rammet Frankrike de siste ukene, og gi uttrykk for solidaritet med de berørte. Angrepene ved Notre Dame-kirken i Nice og på læreren Samuel Paty var såpass grusomme at det ikke finnes ord. Vold kan aldri være svar på ytringer, og gudshus og skoler skal være trygge steder”, sier STL Bergens styreleder Sajjad Younas.

Når religion misbrukes til å utøve vold, må vi arbeide mot en negativ spiral av angrep mot uskyldige og provokasjoner mot hverandres gudshus. Dette har vi nå sett i Paris der muslimske kvinner er blitt knivstukket og trakassert, men også her i Bergen da karikaturtegninger ble hengt opp på moskéen. For å kunne leve godt sammen må vi respektere hverandres liv og livssyn, og vårt felles demokrati. Det gjør vi som er tros- og livssynsledere i Bergen, og vi oppfordrer alle til å gjøre det samme.

Alle skal være trygge i bønn.