Kurs i Den Gode Hyrde Katekese for voksne

Målgruppe for kurset

  • Personer som vil lære mer om Den Gode Hyrde Katekese og som kanskje kan tenke seg å hjelpe til i denne katekesen i menigheten etter hvert.

Tidspunkt for kurset

  • 18-25 juni eller
  • 18-20 juni og 25-27 juni

Gi beskjed ved påmelding hvilket alternativ som passer.

Sted: Marias Minde og atriet (Nylandsveien 31 og 26).

Kurset er gratis for medlemmer i St Paul menighet.

Generelt om Den gode hyrde katekese (DGHK)

Katekesen er bygget opp på Maria Montessorris pedagogikk. Den er solid katolsk. I denne katekesen får barna nær­me seg troens mysterier i sitt eget tempo. De får presentert emner fra Bibelen og liturgien ved hjelp av materiell som er spesielt tilrettelagt for deres aldersgruppe. Barna får så velge å arbeide videre med materiellet og innholdet på forskjellige måter. Målet for denne katekesen er å hjelpe barna til selv å komme nærmere Gud. Bønnen har en sentral plass i det rommet der denne katekesen foregår, atriet.

Dette kurset er del 1 av nivå 1 (katekese for barn 3-6 år) som er grunnkurset i Den Gode Hyrde Katekese. Den andre halvdelen av kurset (del 2) vil vi avtale tidspunkt for med deltakerne. Selv om du evt. skulle være mer interessert i å drive katekese for større barn, er det viktig å få med seg dette grunnkurset først, som er forutsetningen for å gå videre på kurs i neste nivå (for eldre barn).

Mer detaljert kursplan sendes til de som melder seg på.

Vi følger de gjeldende smittevernreglene under kurset.

Spørsmål og påmelding: Reidun Jofrid Kleppestrand, tlf 55 21 59 56 / 408 85 489. E-post: Reidun.jofrid.kleppestrand@katolsk.no