Prestevielse Trym

Lørdag den 15. april ble Trym André Hellevig fra Bergen og St. Paul Menighet, gjennom bønn og håndspåleggelse av biskop Bernt Eidsvig, viet til prest i St. Olavs Domkirke i Oslo. Det er en stor glede at en ny prest er utgått fra vår menighet. Siste gang var i år 2000, da Dom Simon Nguyen Ngoc Dung fra Bergen ble viet til prest i Klosterneuburg. Det er viktig at menigheten ber for prestekall og ordenskall. Vi ser at deres bønner bærer frukter.

Enda større glede at han fikk sitt kall mens han var i vår menighet. Som han sier selv i intervjuet publisert på katolsk.no var det St. Paul menighet, sognepresten, Mor Teresa søstrene og felles pilegrimstur til Rouen og Lisieux, som var viktige for hans kallsvei.

Ordinasjonen i St. Olavs domkirke i Oslo ble en høytidelig og praktfull seremoni. Biskop Eidsvig ordinerte pater Trym og holde preken hvor han sagt bl.a. «Jeg ser din vei til Kirken og prestegjerningen som mystikerens. Det betyr ikke at du søker tilflukt i noe du ikke forstår for å slippe å være rasjonell. Inderlig søker du samfunnet med Gud i bønnen, i liturgien, i Skriften – hvor du kan. Du er rasjonell nok, men erkjenner at et blikk inn i frelsesmysteriet er mer verd enn en lærebok i logikk. La deg fylles av den egenartede og dype glede som særpreger de hellige kvinner og menn. En munk er en mann som har sett Gud, sa fedrene; en klok prest anstrenger seg for å følge hans eksempel.» (les hele prekenen her )

Mange prester, diakoner og seminarister deltok i ordinasjonsmessen. Og mange troende fra St. Olav menighet, andre menigheter, og ikke minst St. Paul menighet, var også til stede.  

På søndag feiret pater Trym primissmesse i St. Olavs domkirke og etter messen var det mulig å få primissvelsignelse.

Vi gleder oss over å ta imot den nyviede p. Trym André i Bergen søndag den 7. mai, til hans «Primiss», hans første messe i vår menighet. Han vil feire høymessen kl. 11 og gi «primiss-velsignelsen» etterpå.

Alle er hjertelig velkommen til messe og til kirkekaffe etterpå.

Allehelgeslitani
P. Trym takker
P. Erik talte på primissmessen
Fra primissmessen