«Tro er full visshet om ting en ikke ser.» Festen for Kristi legeme og blod

 I dag feiret vi festen for Kristi Legeme og Blod. Den hellige messe ble feiret på Museplassen og deretter gikk prosesjon med Det alle helligste sakramentet til John Lunds plass, Grieghallen, Byparken og skoleplassen foran St. Paul kirke.

Festen for Kristi legeme og blod har vært feiret i Kirken helt siden 1200-tallet. Her i Norge var det ikke mulig etter reformasjonen og når katolikkene igjen fikk tillatelse igjen å praktisere vår tro var vi alt for få til å gå i prosesjon i byens gater. Med voksende antall av katolikker i dette årtusenet er dette nå mulig, og det har vi gjort i St. Paul menighet siden 2011, uansett om det er sol eller regnvær. I år ble vi velsignet med perfekt «prosesjonsvær».

Festen for Kristi Legeme og Blod er en anledning til å vise vår tro, til å markere at vi er her i Bergen, katolikker fra alle verdenskanter. Men først og fremst er det en mulighet til å ære Gud og til å reflektere over vår tro.

Som sognepresten understreket, tror vi at det vi spiser når vi mottar den hellige Kommunion er Jesus selv. Vi må tro på det Han sier. Han sa ikke at dette symboliserer mitt legeme, eller at det er noe som minner oss om det som skjedde lenge siden, nei, Han sa «Dette er mitt legeme, dette er mitt blod». Gjennom denne intensive foreningen med Ham får vi livet i oss, det evige liv som Han vil gi oss. Eukaristiens sakrament er vårt daglige brød. Det er Han selv som gir seg til oss og det holder livet i oss.  Vi tror det fullt og fast. Vi tilber Ham og ærer Ham som Frelser og vår Gud.  

Vi takker alle som bidro til organisering og gjennomføring av årets fest. Særlig takk til alle gruppene, til ministranter og til koret og Krohnengen brass gruppe som var sammen med oss.

Her er en film fra dagen hos EWTN Norge