Orgelet er ferdig!

orgelEtter mange års arbeid er orgelet ferdig i St.Paul kirke. Mange har bidratt med dugnadsarbeid, entusiasme og penger. Menigheten har vært tålmodig i den lange perioden med «forstyrrelser» i det liturgiske liv.

Nå er vi i mål. Nå kan det hele bli normalt igjen, men det vil ikke bli som før. Vi har fått et stort, velklingende og særegent orgel inn i kirken som skal være menighetens hovedleverandør av musikk i mange år framover. Og, med det justerbare pedalklaviaturet, gir det anledning til å gi orgelundervisning til barn og unge gjennom Orgelklubben Ferdinand.

Lørdag 9.april feiret vi dette med konsert hvor til sammen 19 elever og lærere spilte alt fra enkle salmer (den yngste organisten var bare 7 år gammel) til Viernes Berceuse og Boellmanns Suite Gothic. I høymessen på søndag spilte domorganist Sigurd Øgaard i tillegg til vår Amund Dahlen, og koret sammen med menigheten sang Halleluja koret fra Händels Messiah til enorm glede og begeistring for hele forsamlingen!

Første del av messen ble filmet av LMDK og kan ses her.

Casavant har restaurert orgelet i Canada mens firma Åkerman & Lund har hatt jobben med å få alt på plass i St.Paul kirke.

Stor takk til alle som bidro med arbeid, og særlig til Rune Tyse Helland, Krzysztof Orlowski , Kha Dang, Anders Johnsson, Willy Skilbrei, Svein Olof Åkerlund, Ole Chr.Schroeder og Hole Glass/byggmester Valde.

Takk for økonomisk støtte:

Bergen kommune kr 50.000,-

Eckbos legat kr 400.000,-

Fures stiftelse kr 400.000,-

Bergerstiftelsen kr 150.000,-

Stift Klosterneuburg kr. 717.000,-

Alle som har gitt penger kr 139.00,-

(foto: Huang Van Nguyen)

DSC_3812

_DSC3820

_DSC3829