Eja eja jubilato! De tre konger kom for å tilbe Jesubarnet!

dom -yOgså i år kom de tre konger til St. Paul menighet under Høymessen mens vi sang Eja eja exultemus in æternum adoremus, in dulci jubilato eja Domino!

Som pater Tao sa i sin homilie: «De tre kongene kan være et forbilde for oss i dag fordi de søkte etter Kristus og bar med seg gaver. (..) De visste nok ikke helt hva de skulle finne men de valgte allikevel å følge denne stjernen.»

Etter messe velsignet diakon Henrik klistremerker hvor det står 20-C-B-M-18 Christus mansionem benedictat (Kristus velsigne huset). Disse kan tas hjem og klistres på dørkarmen. I mange katolske land er det tradisjon å invitere presten til å velsigne huset og skrive på dørkarmen CMB som kan også tolkes som navnene på de tre konger – Casper, Melchior og Balthasar.

IMG-20180107-WA0001

IMG-20180107-WA0002

DSC_0536 DSC_0537 DSC_0541