Konfirmasjon 2018

DSC_6876Lørdag 5. og søndag 6. mai mottak 93 ungdommer fermingens sakrament i Johanneskirken.

I sin homilie minnet biskop Bernt konfirmantene om at de nå som de har fått Den Hellige Ånds gaver – må bruke dem. De er myndige og ansvarlige medlemmer av kirken og dermed har de både mulighet og plikt til å forkynne Gudstro. De er ikke for unge til å gjøre det, som profeten Jeremia ikke var for ung. Som kristne skal vi forkynne alltid, først og fremst gjennom våre gjerninger og av og til også med ord som vitner om vår tro og vise vårt personlige engasjement. Dette er en stor oppgave, men vi skal huske at vi ikke er alene – Kirken er et fellesskap, og kirken i Norge er et utrolig rikt fellesskap som samler troende fra hele verden.

Konfirmantene har forberedt seg til den store dagen i to år med katekese, bønn og samtaler. Det betyr ikke at de vet alt eller at de ikke tviler, men de har troens grunn. En av konfirmantene sa følgende: «Jeg tror på Gud og Jesus, men det er mye i BIbelen som jeg synes er merkelig. Men, hvis det er noe som plager meg eller jeg har det vanskelig, så ber jeg til Gud og det hjelper, jeg blir bedre med en gang. Og det er vel det som er meningen med å tro på Gud. Å vite at Gud alltid er der hvis du trenger ham, og passer på oss.” DSC_7415

20180505_154143DSC_7816

DSC_6732DSC_7980