Mariaprosesjonen samlet over to hundre troende

IMG_20180526_144151

«Under ditt vern tar vi vår tilflukt. Hellige Guds Mor. Ta nådig imot de bønner vi ber i våre trengsler, og frels oss fra alle farer. Du evige Jomfru velsignet og herlig(Sub tuum præsidium)

I strålende vær gikk Mariaprosesjonen på Marias Minde midt på dagen lørdag 25. mai. Prosesjonen begynte med bønn til Den Hellige Ånd, deretter ble statuen av Maria fra La Vang båret på stiene bak kirken og langs Nylandsveien mens vi ba rosenkrans, sang Ave Mariasangen fra Lourdes og flere sanger på vietnamesisk og norsk. Statuen er kopi av den fra La Vang og er plassert i en båt som symboliserer at hun er sammen med båtflyktningene.

Da vi kom tilbake til plassen foran klosteret ble statuen plassert ved siden av alteret og blomster ble lagt til ære for Maria foran statuen. Det er vanlig at vi feirer Mariafester med blomster i den tro at blomster gleder Guds Mor. Her ble blomster ikke bare plassert i vaser ved statuen, men blomsterdekorasjoner ble båret frem av barn og grupper av kvinner som utførte en spesiell bønn med bevegelser forberedt for anledningen. Det må nevnes her at dette har blitt øvet inn med iver de siste ukene. Og det ble presisert at dette var ikke “dans” men nettopp bønn. Etter prosesjonen ble det feiret messe. Sammen med p.Tao, konselebrerte Dom Alois, p. Erik Andreas og p. Marcin.

Etter dette var det tid for fest med grillmat, vietnamesiske retter og en enorm «Hvit dame» for å feire årets 1. kommunionsbarn og konfirmanter. Som tidligere år, var arrangementet godt forberedt og gjennomført.

Det er mange steder i verden der Jomfru Maria har en spesiell tilknytning til. Vi vet om Lourdes, Fatima, Guadelupe, Częstochowa, men La Vang er kanskje ikke blant de mest kjente. Historien til denne tradisjonen går tilbake til 1798. På denne tiden ble kristne forfulgt og kristen religiøs praksis forbudt. Mange kristne flyktet til regnskogen i La Vang, provinsen Quảng Trị, hvor de levde under vanskelige kår og led av sykdommer. De bad rosenkrans hver kveld. En kveld viste en kvinne seg for dem. Hun var kledd i vietnamesisk kjole med barn på armen og to engler viste seg sammen med dem. De trøstet flyktningene og rådet dem til å lage te av noen planter som fantes i skogen. Dette virket helbredende mot sykdommen de led av. Noen år senere, da de kristne kunne vandre tilbake til sine hjemmesteder, fortalte de om det som skjedde.

Les mer og se noen bilder

DSC_0669

DSC_0684

DSC_0689

DSC_0694

DSC_0696