Nasjonalt seminar for menighetssekretærer

IMG_2866Mandag 22. og tirsdag 23. oktober arrangerte St Paul menighet nasjonalt seminar for menighetssekretærer i St Paul skoles lokaler. Til sammen 14 menighetssekretærer fra Oslo katolske bispedømmes (OKB) forskjellige store og små menigheter samt menighetssekretæren fra St Olav domkirke i Trondheim, var samlet i Bergen til faglig påfyll og utveksling av erfaringer.

Det ble to intensive dager med masse informasjon og forsøk på å finne løsninger på de mange utfordringer menighetssekretærene møter. Her kom det en helt nyansatt sekretær fra den nyopprettede St. Elisabet menighet uten verken kontorlokaler eller etablerte rutiner og mer erfarne menighetsmedarbeidere.

Dette året var det første år hvor seminaret gikk over to dager, noe som viste seg å være nyttig fordi informasjonsbehovet er stort, og menighetssekretærens oppgaver spenner over store felt. Nytt av året var blant annet de konsekvenser det nye GDPR-regulativet har for menighetssekretærens rutiner. Det ble en fin veksling mellom tett informasjonsprogram og hyggelige sosiale avbrekk.

Takk til alle fremmøtte og bidragsytere: Pater Sigurd Markussen (sogneprest i Arendal), Mats Tande (IT-avdelingen i OKB), Mladen Praljak (medlemssenteret i OKB), Ingebjørg Tori Torp (Tribunalet i OKB) og Ewa Bivand (Menighetsrådsleder og praktisk ansvarlig) En helt spesiell takk til Jan Wilhelm Werner og Kari-Anne Førland som gjorde plass for seminaret i St Paul skoles Auditorium og Personalrom – og stelte i stand lunsj for oss. Nå gleder vi oss til neste år, kanskje i Oslo?

(Pål og Anne)