Gi oss tilbake Nonneseter kloster og Lungegården!

nonneseter5b15dHvor mange av dagens bergensere vet hvorfor har vi Store og Lille Lungegårdsvannet? Hvor mange vet at mellom de to fantes det Lungegården hovedgård, bygget på området som enda tidligere, var Nonneseter kvinnekloster? Det er vanskelig å se med sølvfabrikkbygninger bygget sent på 1800-tallet, som står mellom klosterets Tårnfoten og det lille korkapellet ved Bybanens stopp »Nonneseter». Bystyret har mulighet til å synliggjøre dette og gi byen tilbake en viktig del av byens historie skriver førsteamanuensis og katolikk Alf Tore Hommedal i Bergens Tidende i dag i debattinnlegg «Hundre års fråvær er lenge nok!» . Han appellerer: «Gode bystyre, som fagmann ber eg: Sei ja til det unike høvet de no har til å gjenskape ei visuell og tolkbar ramme for Nonneseter kloster og for Lungegården herregård. Sei ja til denne delen av Bergen tilbake sin historiske identitet. Hundre års fravær er lenge nok.»

Vi tilslutter oss til Hommedals appell!

Les hele teksten her