Feiring av Kristi fødsel

DSC_1358

Det er travelt i St. Paul kirke når Kristi fødsel skal feires. Tiden da alle som ønsket å delta i enten familiemesse kl. 15.00 eller til Midnattsmesse og kunne finne plass i kirken er over. Med over 19 tusen troende, hvorav over 12 tusen boende i Bergen er det ikke rart at det til en hver tid er folk både i St. Paul kirke og i Vår frue kirke på Marias Minde.

På julaften ble det feiret fem messer, åtte på 1. juledag og syv messer den 26. desember – den hellige Stefanus dag, på 7 språk (norsk, engelsk, filippinsk, litauisk, polsk, tamil og vietnamesisk). Likevel, som alltid, fant særlig mange veien til den tradisjonelle familiemessen på julaften kl 15.00 hvor også barnekoret bidro, og til midnattsmessen kl. 23.00 – menighetens feiring av Kristi fødsel, med sognepresten Dom Alois og tre kapellaner p. Erik, p. Janusz og p. Marcin som konselebrerte. Midnattsmessen ble som vanlig åpnet med at diakon Henrik sang “Proklamasjonen av Kristi fødsel” som tidfester Jesu fødsel i historien.

Det er hvert år en spesiell natt når, etter forberedelser i adventstiden, vi åpner våre hjerter og våre hjem til Frelseren og hans mor.

Ære være Gud i det høyeste. Og fred på jorden for mennesker av god vilje.

Her er noen bilder fra midnattsmessen og film med ministranter med røkelse under Gloria.


DSC_1354

 
DSC_1355DSC_1357DSC_1359DSC_5950DSC_5955DSC_5973