Høymessen 10. juni – en spesiell messe!


DSC_6601
Dagens høymesse ble utenom det vanlige! Det var flott sang under messe ved ungdomskoret Motýli fra Šumperk i den Tsjekkiske Republikk, og for å være presis, fra Bøhmen. Koret kom for øvrig til Bergen for å delta i Grieg International Choir Festival som ble avsluttet i dag. Det var vakker latinsk sang gjennomført av koret, som passet veldig godt med Missa de angelis. Stor takk til ungdommer fra Šumperk og deres dirigent Helena Stojanikova – samtidig gratulerer vi med 3. plass både i sakral og moderne musikk i Griegfestivalens konkurranse.

DSC_6357
Her er en liten smakebit av sangen:

Etter messen var det en høytidelig feiring av St. Stefanus ministrantlag som fikk to nye ledere Thomas Thong Nguyen og Sara Tam Nguyen. Samtidig takket vi Thu Nguyen som har ledet laget de siste årene. Så fikk flere ministranter nye kors med bånd i forskjellige farger som markerer graden av deres kunnskap og ferdigheter i tjenesten ved alteret. Det var flott å kunne se flere små og store ministranter som St. Paul menighet er så stolt av. Nå har de sommeren foran seg og forberedelser til Norges ministranttreff – og mesterskap som finner sted i St. Johannes menighet i Oslo 8.-12.august.

DSC_6586

DSC_6560

DSC_6556