God stemning på barnehelg

44 barn fra 18 forskjellige skoler har vært sammen på menighetens barnehelg for 4-7 klasse. Temaet for helgen har vært Guds gaver. Vi har gledet oss over Guds gaver i skaperverket, i hverandre, og i sakramentene. Vi har deltatt på messer hver dag og gledet oss over Guds største gave av seg selv i eukaristien, mange har også mottatt Guds gave i skriftemålet. På lørdag var vi samlet til sammen 60 barn på Den Gode Hyrde Katekese på Marias Minde.

I oppløpet av planleggingen av leiren fikk vi en stor overraskende gave, i det at et ektepar bosatt i Italia tilbød seg å reise hit og lage mat til oss under leiren! Det ble fantastisk god lasagne!

Barna har fått bruke sine kreative gaver gjennom å lage og tre spikerbilder med tema fra skaperverket. De fysiske og motoriske gavene har også blitt brukt og utviklet til stor glede for alle som ville prøve klatreveggen i gymsalen på St Paul skole, drive med lek, dans og ballspill. Lørdagskvelden hadde vi to store høydepunkt: Først «katolske talenter» der alle som ville kunne få dele sine talenter(gaver) til glede for fellesskapet. Her var stor bredde: Noen spilte på musikkinstrumentene sine, mange danset, en trikset med basketballer og jammen var det ikke også en som imponerte med å løse Rubiks kube i rekordfart.  Det andre høydepunktet den kvelden var kveldsbønnen i kirken der barna fikk vandre omkring; tenne lys, skrive takkebønner som ble til et «takke-tre» og skrive sine forbønner som ble samlet i en stor krukke for videre bruk i bønn.

Vi har hatt Frans av Assisi sin sang: «Takk gode Gud for alle ting» som leirsang. Den ble sunget under høymessen og flott dramatisert av barna.

Det har helt klart vært en god stemning under leiren, som har vært ledet av katekesekoordinatoren sammen med et foreldreteam og et par av våre dyktige ungdommer. Vi er også takknemlige for at mange andre av foreldrene hjalp til med ulike oppgaver i løpet av helgen.  Vi er klar for å lage ny barnehelg tidlig på høsten!

Tekst og foto Reidun Jofrid Kleppestrand