TRANSLATIO SUNNIVAE og Sunniva-festival

Den hellige Sunniva – glassmaleri i St. Paul kirke.

Mandag 7. september er det 850 år siden relikvier av helgenen den hellige Sunniva ble overført fra Selja til Bergen – «Translatio Sunniva». Vi feirer Translatio-dagen med høymesse i St. Paul kirke kl 11.00.

ALLE ER HJERTELIG VELKOMMEN – husk påmelding!

Samtidig arrangeres en Sunniva-festival i Bergen 4. til 9. september i samarbeid mellom bl.a. Universitetet i Bergen, Bergen Domkirke menighet, Bergen kommune og Bymuseer og Den Kgl Norske ambassade i Irland. Se brosjyre med rikt program for hele festivalen her. og for Sunniva Samtale på tirsdag her .

Alle kan finne noe interessant på programmet: lansering av ny bok om den hellige Sunniva, Båt-kortesje med Sunniva-skrinet, konserter, utstillinger, foredrag, by-vandring og bønn.

Det finnes flere katolske innslag på programmet som er verdt å notere. Bl.a.:

Lørdag 5/9 kl 18.30 i Domkirken – Encyklika «Laudato Si». Ingrid Rosendorf Joys i samtale med to biskopene Nordhaug og Finnset fra den norske kirke. (billetter på TicketCO)

Mandag 7/9 Bryggens museum  18.00 -21.00  Translasjonsdagen og den nye Sunnivaboken. Alf Tore Hommedal: «Hvorfor translatio?»

Tirsdag 8/9  Bryggens museum  18.00 – 20.00  «Med kall til omsorg og tjeneste» sr. Anne-Bente Hadland OP «Styrke og mangfold- samme kall. Nonner globalt» og sr. Else-Britt Nilsen OP «Kvinnene som grunnla helsevesenet i moderne tid: Nonnenes rolle» . (billetter på TicketCO klikk her; streames direkte her )

Kl 21.00 Kveldsbønn, Sta Sunniva kapell på Florida. (pga av smittevernregler påmelding via hoopla.no)