St. Pauls menighetsfest – festen for samhold og glede.

DSC_0699Det er alltid en glede å være i St. Paul kirke når vi feirer festen for Pauli omvendelse med høymesse og menighetsfest. Stappfull kirke med menighetsmedlemmer opprinnelig fra hele verden og deres familier og venner. Vi er, som sognepresten sa i sin homilie, så forskjellige og allikevel så like som katolske kristne. Vi feirer å være ett i Kristus ved å delta i eukaristien, synger missa “de angelis” på latin og synger norske hymner, og vi viser vår egenart i forbønner på forskjellige språk og i fargerik offergaveprosesjon.

Etter messen var det fest i gymsalen åpnet av sognepresten med varme ord til menigheten (hele hilsenen kan leses på websiden). Som hvert år begynte vi med salme «I Kristus svinner Øst og Vest, og vekk er Sør og Nord. Av alle raser samler han ett hellig folk på jord».

Deretter kom underholdningsprogram med mye sang og dans og en beretning om Paulus ved elever fra St. Paul skole. Vietnamesisk barnekor og ungdomskor bidro med sang; to jenter, Nichola Gouthami Stephen og Zosia Nowak , fremførte sammen en indisk dans; det var norsk kveding fra middelalderen ved Anne-Britt Høibye og unge Aniston Mariyampilai begeistret alle med Leonard Cohens «Hallelujah».

Det var servert god mat og kaker fra flere land i Asia, Afrika, Amerika og Europa. Det var også lotteri i regi av Caritas Bergen. Gunnar Solheimsnes og Erwin Navarro fortalte om Caritas arbeid i byen og holdte appell – alle som har lyst til å bidra til språkkafé eller leksehjelp er hjertelig velkommen. Ta kontakt med menighetskontoret eller direkte med Caritas Bergen.

Søndag 21.januar var også siste dag i vår menighet for pater Johan som flytter til Oslo. Vi takker pater Johan og ønsker ham lykke til videre.

DSC_0635DSC_0638DSC_0674DSC_0703DSC_0700DSC_0833DSC_0818DSC_0884DSC_0876DSC_0861DSC_0922DSC_0935DSC_0844