Gull og bronse til ministranter i St. Paul !

20180810_185755

I dag ble ministrantsamlingen og Norges Mesterskapet i Ministrering i Oslo avsluttet. St. Paul menighet stilte med 3 lag, og kom hjem med seier: seniorlag – St. Paul – fikk gull, juniorlag, St. Stefanus fikk også gull og St. Tarcisius fikk bronse.

Vi gratulerer våre ministranter og deres nåværende ledere Thomas og Sarah og deres støttespillere og medhjelpere. Det var til sammen 26 ministranter fra St Paul som var med på det årlige arrangementet og konkurransen.

  • Øyvind Kleppestrand, fra St. Tarcisius juniorlag kunne fortelle bergen.katolsk litt mer om programmet og konkurransen. For å kvalifisere seg til finalen ble deltakerne spurt mange spørsmål angående ministranttjeneste, liturgien (både på norsk og latin), og helgenene, deres liv og kall som f.eks de hellige Dominikus, Laurentius,  Theresa Benedikta av Korset  (Edith Stein), Elisabeth av Ungarn,  Johannes Paul II og Therese av Lisieux og hennes foreldre. I finalen måtte de forberede og gjennomføre Ordets Liturgi i messen, inkludert synge de faste messedelene og kunne svare presten under selve messen. Resultatene viser av St. Pauls ministrantgjeng kan alt dette veldig godt. Som sognepresten sa i høymessen i dag: “Våre ministranter er topp i Norge og sikkert også i verdensklassen”.

Ministrantleiren var ikke bare i kirkerommet – det var tid til forskjellige spill og lek, og også til en tur til Hovedøya for å besøke cistercienserklosterruiner og å bade!

Hvis du har mottatt førstekommunion og ønsker å være ministrant – ta kontakt med lederne Thomas og Sara – eller bare møt opp i kirkens sakristi en halv time før messen starter.

 

IMG_0795